72667
15:54 29.042020

Через посадовця підприємство на Закарпатті втратило майже 5 га земельних ділянок. ФОТО

Події 4516

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру директору одного з державних підприємств Закарпаття. Посадовець підозрюється у складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, а також зловживанні владою або службовим становищем, що завдало істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, керівник ДП у змові з начальником Головного управління та кадастровим реєстратором одного з райуправлінь Держгеокадастру у Закарпатській області погодив технічну документацію про місце розташування та межі земельних ділянок. Унаслідок цього з користування держпідприємства вибули земельні ділянки в Тячівському районі Закарпатської області, загальною площею 4,68 га.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Закарпатської області. Оперативний супровід – Управлління Служби безпеки України в Закарпатській області.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді арешту на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах