72411
18:32 25.042020

У Львові ДБР розслідує факти розкрадання військової авіаційної техніки

Події 6265

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, спільно з оперативними працівниками військової контррозвідки СБУ викрили військовослужбовців двох військових частин, що дислокуються на території Львівської області, у систематичному викраденні та привласненні військового майна, а також заволодінні ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, військовослужбовці, відповідальні за облік та зберігання гелікоптерів (Мі-8 та МІ-24), які перебувають на балансі Збройних сил України, спільно з цивільним особами налагодили механізм фіктивного списання, а також збуту комерційним структурам дороговартісних авіаційних деталей та іншого військового майна.

Таким чином зловмисники незаконно відчужили військового майна на загальну суму 30 тисяч доларів США, що за курсом НБУ становить понад 800 тисяч гривень.

Наразі слідчі ДБР проводять обшуки на складах військових частин, у службових кабінетах та за адресами проживання фігурантів кримінального провадження (всього 15 приміщень). 

Під час обшуків вилучено грошові кошти, а також викрадені раніше запчастини до авіаційної техніки.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам провадження про підозру.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Львівського гарнізону Західного регіону.

У разі доведення вини, військовослужбовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах