63139
09:14 17.042020

Як поліція реагуватиме на масові скупчення людей біля храмів під час Пасхальних служб

Події 3056

Радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт заявив, що в самих храмах можуть бути присутні лише ті, хто забезпечують службу – максимум 10 людей. Прихожани зможуть відвідати храм після служби – максимум по дві людини.

«МВС вживає безпрецедентні заходи для захисту здоров’я наших громадян. За останні два тижні ми разом з головою Нацполіції провели три засідання з Всеукраїнською радою церков. Крім того, ми в постійному контакті із священниками різних конфесій і досягли домовленостей, як проводити Пасхальні служби під час карантину. Під час богослужінь в церкві можуть бути присутні максимум 10 людей, і це не прихожани. Це лише ті люди, які забезпечують службу і допомагають її проводити, а також ті, хто забезпечує трансляцію онлайн. І звичайно, всі вони мають бути в масках. Сама паства зможе заходити в храм після служби, якщо це малий приход – по одній людині, якщо великий – по дві людини», – сказав Юрій Тандіт.

Радник міністра також наголосив, що правоохоронці не допустять скупчення людей біля храмів.

«Поліція в рамках домовленостей та на виконання постанови Кабінету Міністрів про недопущення розповсюдження на території України COVID-19 в разі скупчення людей біля храмів буде діяти в декілька етапів. Перший етап – це роз’яснення серед громадян. У разі повторних порушень поліцейські будуть складати протоколи. Ми не дамо провокаторам організовувати масові заходи біля приходів», – зазначив Юрій Тандіт.

Він додав, що є повне розуміння ситуації та необхідності дотримуватися карантину і серед населення, і серед представників церков.

«За ці вихідні, в Вербну неділю, поліція злагоджено працювала з священнослужителями. Розглянуто 12 протоколів. Я вдячний людям, які нас чують та дослухаються. Сподіваюся що і великі Пасхальні богослужіння пройдуть відповідно до закону», – сказав Юрій Тандіт.

Нагадаємо, МВС та релігійні конфесії визначили формат проведення свят: у храмах повинно бути не більше 10 осіб, однак, онлайн трансляція доступна для всіх

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
У Мукачеві відкрили новий театральний простір
14:10
Поліція Ужгородщини затримала групу наркоторговців: у зловмисників вилучили партію «товару» та боєприпаси
13:55
Закарпатець посеред ночі увірвався в будинок односельчанки та пограбував жінку
13:40
Службова недбалість під час ремонту лікарні в Перечині, що обійшлась у понад 300 тис. грн: інженеру з технагляду повідомили про підозру
12:44
На території Чопської лікарні сталася пожежа
12:27
Всі новини