71874
22:22 15.042020

На Закарпатті перший випадок захворювання на COVID-19 серед військовослужбовців Держприкордонслужби

Події 3963
ПЛР-тестування

Прикордонник одного з підрозділів в Закарпатській області ще декілька днів тому був госпіталізований до центральної районної лікарні з підвищеною температурою. Тоді лікарі діагностували у нього ГРЗ. Військовослужбовцю одразу провели і експрес-тест на коронавірусну інфекцію, який дав негативний результат.

Після цього, під час перебування на лікуванні прикордоннику також провели ПЛР-тест. Результати, що надійшли підтверджують наявність у нього захворювання на COVID-19.

Наразі стан військовослужбовця задовільний, температура тіла у нормі. Державна прикордонна служба України підтримує постійний зв’язок з лікарями для забезпечення військовослужбовця всім необхідним.

Крім того, встановлюється коло всіх осіб з ким прикордонник контактував. Також в підрозділі проведені заходи безпеки щодо недопущення поширення захворювання, в т.ч. забезпечені міри по самоізоляції та обсервації персоналу.

Відмітимо, що прикордонники одні з перших, хто долучився до заходів з недопущення поширення коронавірусу територією України і щоденно перебувають у зоні ризику, оскільки контактують з великою кількістю людей під час заходів прикордонного контролю. Для збереження здоров’я військовослужбовців від початку заходів вони були забезпечені всіма необхідними засобами індивідуального захисту. В той же час від середини лютого, через контакт з особами, у яких в подальшому підтверджувалося захворювання на коронавірусну інфекцію понад 300 прикордонників перебувало під медичним наглядом лікарів на самоізоляції або обсервації в лікувальних закладах.

Додамо, життя і здоров’я прикордонників — понад усе, тому керівництво ДПСУ робить і продовжуватиме робити все можливе, аби убезпечити особовий склад від захворювання.

Інформує Держприкордонслужба

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах