71818
21:33 14.042020

В Ужгороді незаконно приватизували сквер

Події 2408

Прокуратура оскаржуватиме рішення слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду про відмову у взятті під домашній арешт колишньої посадової особи управління архітектури та містобудування Ужгородської міської ради, яка підозрюється у зловживанні владою та підробці документів, вчинених у співучасті з іншими особами (ч.2 ст. 27 – ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України).

За результатами розгляду, слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Як встановлено в ході слідства, підозрювана, умисно, у співучасті з іншими особами, використавши своє службове становище, погодила та підписала документи на підставі яких, з комунальної власності Ужгорода вибула частина скверу.

Йдеться про земельну ділянку площею 0,078 га на розі вулиць Мукачівської, Станційної та Одеської в м. Ужгороді. Вартість землі складає близько 350 тис грн.

Так, чиновниці, в силу її службових обов’язків, було достовірно відомо, що без позитивного висновку управління архітектури, в якому вона на тоді працювала, проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки у приватну власність не може бути переданий на розгляд сесії міської ради.

Попри це, незважаючи на те, що вказана ділянка згідно Генерального плану м.Ужгорода 2004 року є зоною зелених насаджень загального користування  та за функціональним використанням обліковується як частина скверу, вона підписала та скріпила печаткою ряд документів з недостовірною інформацією.

Крім цього, було незаконно змінено цільове призначення землі із «рекреаційного» на «для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд».

У судовому засіданні прокурором наголошувалось на необхідності обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.  Проте, судом застосовано найм’якший запобіжний захід – особисте зобов’язання.

Триває подальше слідство, яке здійснюють слідчі ГУНП в Закарпатській області. Процесуальний контроль за його ходом забезпечує галузевий відділ  прокуратури області.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах