71395
10:51 9.042020

Чопські прикордонники відреагували на повідомлення в ЗМІ щодо подій на ПП «Тиса»

Події 3615

Пресслужба Чопського прикордонного загону відреагувала на деякі повідомлення в ЗМІ – відповідний допис розмістило на своїй сторінці у Facebook Генеральне консульство Угорщини.

Нижче наводимо деякі пункти документа:

«Зазначимо, що Угорщина є єдиною державою, яка надала дозвіл на транзит громадян України, відтак, переважна більшість наших співвітчизників повертається додому саме через пункт пропуску «Тиса».

Задля поліпшення умов перетинання кордону українськими прикордонниками було проведено взаємодію з угорськими колегами щодо можливості перевезення громадян України автобусами, організованими Закарпатською облдержадміністрацією на договірних умовах з приватними перевізниками.

Таким чином, лише протягом однієї доби 5 квітня здійснено більше 40 рейсів та доправлено з угорського пункту пропуску «Захонь» до українського пункту пропуску «Тиса» (Чоп) 1470 громадян України.

Крім того, для оформлення осіб на в’їзд в Україну залучено додатковий персонал та встановлено додаткові робочі місця. Відтак, повідомлення про тривале очікування на контроль на території пункту пропуску «Тиса» не відповідають дійсності.

У зв’язку з цим, просимо зважено ставитися до інформації з питань перетину кордону, яка з’являється у соцмережах, та за допомогою якої намагаються створити негативне або викривлене висвітлення подій».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах