71368
08:43 9.042020

На Закарпатті кіберполіція виявила продаж несертифікованих ліків

Події 3482

З початку карантину виявлено 267 фактів розповсюдження фейків. Перевірено 483 повідомлення щодо можливих шахрайств, у тому числі при онлайн купівлі засобів індивідуального захисту.

Під час моніторингу глобальної мережі кіберполіція виявила 267 фактів щодо розміщення на інформаційних ресурсах неправдивої чи провокаційної інформації щодо пандемії коронавірусу. Наразі вже ідентифіковано 152 особи, які цю інформацію розповсюджували.

Також кіберполіцією перевірено 483 повідомлення щодо вчинення можливих протиправних дій, у тому числі онлайн шахрайств, пов’язаних з коронавірусом. За результатами – відкрито 41 кримінальне провадження.

Крім цього, заблоковано 157 Інтернет-посилань, що використовувались шахраями з метою «наживи» під час пандемії.

На Закарпатті працівниками кіберполіції встановлено громадянку, яка за допомогою сайту оголошень здійснювала продаж іноземних пігулок за ціною 250 гривень за упаковку. Згідно інформації МОЗ України ліки, які реалізовувала 48-річна громадянка не отримали декларацію про відповідність на території України. Наразі відносно фігурантки складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП. Весь товар вилучено, інформує Департамент кіберполіції Національної поліції України.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах