71360
20:10 8.042020

Звернення начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області до краян щодо небезпеки пожеж у екосистемах. Відео

Події 5298
Роман Гудак

Шановні краяни! Пожежі сухої трави та сміття на території Закарпаття цьогоріч набули загрозливих масштабів. Із початку року в області сталося 827 пожеж, з яких 465 – це загорання в екосистемах краю. Загальна площа знищених вогнем територій перевищує 550 гектарів! Зареєстровано 22 пожежі в лісових масивах та на територіях заповідного фонду. У середньому щодоби закарпатські вогнеборці близько 30 разів виїжджають на ліквідацію пожеж в екосистемах.

До виникнення яких призводить необережність людей у поводженні з вогнем та занос сторонніх джерел запалювання. За правило, люди не замислюються  наскільки страшними можуть бути наслідки їхньої безпечності.

Пам’ятайте, що пожежі в екосистемах завдають шкоди не тільки здоров’ю людей, а й їхній власності. Вже неодноразово цього року внаслідок загорань сухої рослинності полум’я охоплювало житлові будинки, надвірні споруди та інше нажите роками майно громадян. Крім цього, через спалювання трави й сміття неабияк страждає довкілля, адже вогонь знищує родючий шар закарпатського ґрунту.

Звертаюся до кожного з вас, шановні закарпатці! Не будьте байдужими, адже проблема пожеж в екосистемах стосується кожного мешканця нашої області. Якщо проігнорувати її сьогодні, то завтра вона може набути ще більших масштабів і торкнутися саме вас.

Пам’ятайте, що лише спільними зусиллями, відмовившись від практики спалювання сухої рослинності, ми убережемо закарпатську землю від знищення вогнем!

У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах