70970
12:51 2.042020

На Закарпатті за минулу добу знищили 2 боєприпаси часів Другої світової війни

Події 3913

Першого квітня групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у Закарпатській області вилучено та знищено чергові небезпечні відголоски Другої світової війни. Цього разу це були дві міни – мінометна та протитанкова.

На першу натрапив місцевий фермер, коли обробляв сільгоспугіддя, що в с. Сторожниця Ужгородського району. Про це до Служби порятунку “101” повідомили 1 квітня о 10:30. На місці події надзвичайники ідентифікували боєприпас як мінометну міну калібром 82 мм, яку о 14:00 знищили на спеціальному полігоні в с. Оріховиця.

А о 13:55 до ДСНС Закарпаття чергова інформація про виявлення ВНП надійшла з м. Берегова. На території окремого хутора один із місцевих мешканців, проводячи земляні роботи, натрапив на підозрілий предмет. О 17:35 піротехніки вилучили та знищили його шляхом контрольованого вибуху у спеціально визначеному місці. Небезпечною знахідкою виявилася протитанкова міна.

В обидвох випадках піротехніки обстежили довколишню територію: більше ВНП не було виявлено, повідомляє Управління ДСНС України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах