23932
14:52 27.032020

Закарпатською митницею пропущено 626 573 транспортні засоби

Події 2185

З початку року Закарпатською митницею Держмитслужби здійснено оформлення понад 887 тис. тонн вантажів в напрямку «в’їзд в Україну» та понад 5 млн тонн на «виїзд з України». В обох напрямках пропущено 626 573 вантажні транспортні засоби та залізничні вагони.

У період карантину з 17 березня оформлено 85,6 тис. тонн вантажів в напрямку «в’їзд в Україну» та майже 610,8 тис. тонн на «виїзд з України».

Зокрема, фахівцями Закарпатської митниці на імпорт оформлено м’яса та їстівних субпродуктів – 163,3 тонн, молока та молочних продуктів – 26,5 тонн, овочів – 57,24 тонн, алкогольних і безалкогольних напоїв – 87,35 тонн.

Митне оформлення товарів з урахуванням умов карантинних заходів, відбувається максимально безконтактно та безпечно для всіх учасників митних процедур.

Митники нагадують про використання доступних онлайн сервісів, зокрема, пропонують суб’єктам господарювання, які здійснюють митне оформлення скористатися можливостями «Єдиного вікна».

Крім того, фахівці Закарпатської митниці інформують міжнародних перевізників про правила перетину кордонів Угорщини та Словаччини, які надані посольствами України в цих країнах.

Зокрема, Угорщина інформує про такі правила своїх кордонів:

– транспортні перевізники, які здійснюють рух у напрямку Угорщини, з Угорщини або транзитом через територію Угорщини, можуть безперешкодно перетинати угорський державний кордон та здійснювати рух територією Угорщини;

– транспортні перевізники (вантажівки), які прибувають з Італії, Китаю, Південної Кореї, Ірану та Ізраїлю, мають пройти процедуру пропуску та оформлення транспортних засобів в індивідуальному порядку.

З огляду на те, що основна частина вантажівок прибуває на угорський кордон з Італії, правила перетину кордону та руху територією Угорщини такі:

1) під час транзиту вантажні транспортні засоби, які прибувають на кордон Угорщини з території Італії через Хорватію, Словенію та Австрію, здійснюють рух по визначених угорською владою гуманітарних коридорах з інтервалом у 10 хв., групами по 15 вантажівок; Карта визначених гуманітарних коридорів за посиланням: https://bit.ly/3aiYWjQ.

2) зупинки можливі виключно у визначених та відповідно позначених АЗС/зонах відпочинку;

3) транспортні засоби отримують від представників поліції відповідні наклейки з позначеннями;

4) у кабіні водія може знаходитись виключно водій, перевезення пасажирів не допускається;

5) рух територією Угорщини має бути здійснений у найкоротший час із дотриманням ПДД;

6) під час оформлення виїзду з території Угорщини поліція застосовує прискорену процедуру прикордонного оформлення;

7) вантажівки, які прямують в Україну, мають використовувати виключно п/п «ТИСА» (Чоп-Загонь).

Водночас, українські перевізники, які прямують в Україну через території Австрії та Словаччини, мають дотримуватися встановленого словацькою стороною маршруту — як на фото — та таких санітарних вимог:

– після завантаження/розвантаження якнайшвидше залишити територію Словаччини;

– частіше мити руки з милом або обробляти їх дезінфікуючим засобом на спиртовій основі;

– прикривати ніс і рот хустинкою при чханні/кашлянні або робити це у згин ліктя;

– уникати контактів з людьми, які мають симптоми простуди чи грипу;

– у випадку проблем із здоров’ям, набирайте номер телефону 112.

Карта, надана Посольством України у Словаччині.

Закарпатська митниця Держмитслужба

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах