70617
12:07 27.032020

Стрибок з вікна Ужгородського відділу поліції – правоохоронці постануть перед судом

Події 5525

До суду скеровано обвинувальний акт відносно двох оперуповноважених Ужгородського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області. Правоохоронці обвинувачуються у перевищенні влади або службових повноважень, яке супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

Слідством встановлено, що вночі з 13 на 14 вересня 2019 року оперуповноважені завели в кабінет відділу поліції Ужгорода двох громадян, яких звинуватили у скоєнні крадіжок. Щоб отримати зізнання в скоєнні злочинів, правоохоронці застосували силу та почали бити потерпілих. Після того як громадяни відмовилися зізнаватися у причетності до крадіжок, поліцейські почали викручували їм руки за спину, обмотали зап’ястя тканиною і одягли кайданки. Просунувши дерев’яну палицю між ногами і руками потерпілих, оперуповноважені підвісили чоловіків між столами та продовжили побиття гумовими палицями.

Один із громадян, намагаючись уникнути побиття, вистрибнув через вікно кабінету з четвертого поверху відділу поліції. Внаслідок падіння на тротуар він отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Закарпатської області.

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах