70582
18:59 26.032020

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова закликала прокурорів до мобілізації в боротьбі зі злочинністю

Події 4662

26 березня 2020 року, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела селекторну нараду з керівниками регіональних прокуратур. Участь у ній взяли також заступники Генерального прокурора та керівники структурних підрозділів Офісу.

Органи прокуратури прозвітували Генеральному прокурору про свою координаційну діяльність та спільні результати правоохоронних органів регіонів з виявлення і розслідування найрезонансніших злочинів. Ірина Венедіктова акцентувала увагу підлеглих на активізації боротьби з корупційними правопорушеннями.

«Впіймати хабарника за руку – недостатньо. Корупціонери мають нести реальне покарання, відповідне тяжкості своїх злочинів. Нам потрібно відстоювати адекватні розміри застав – ціна волі не може буди мізерною порівняно з сумою неправомірної вигоди. Кількість

 засуджених до ув’язнення за злочини в сфері економіки з ознаками корупції надзвичайно низька, а повернення коштів державі – недостатнє. Ми маємо нарешті виявити і викорінити причини м’якої судової репресії щодо осіб, обвинувачених в економічних, службових злочинах, особливо, де збитки не відшкодовано. Очевидно прокурори не завжди послідовно відстоюють свою позицію в частині міри покарання», – наголосила Ірина Венедіктова.

Генеральний прокурор також вкотре закликала прокурорів до повної мобілізації правоохоронної системи у зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції.

«Вірус, як і злочинність – непростий ворог, однак ми маємо бути напоготові, щоб зупинити поширення та не дати ділкам зловживати цією складною ситуацією», – додала Генеральний прокурор.

Також учасники наради обговорили стан захисту прав дітей. Ірина Венедіктова орієнтувала органи прокуратури на посилення ювенального напрямку діяльності.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах