70219
19:28 21.032020

Поліція Хустщини проводить перевірку щодо законності добування з русла річки Тиса піщано-гравійної суміші

Події 3140

Працівники  Хустського відділу поліції проводять перевірку за фактом незаконноно видобутку піску та гравію неподалік с. Крива. 

Відповідну публікацію,  в якій йдеться про незаконний видобуток корисних копалин, поліцейські  виявили  сьогодні, 21 березня, під час моніторингу  Інтернет-мережі. Закарпатець у своєму дописі у Фейсбук зазначає про нелегальний видобуток піску і гравію з річки Тиса на Хустщині. 

Наразі на місці події працює поліція. Правоохоронці застали на місці вантажівку та дві одиниці спецтехніки. Поліція перевірить дозвільні документи на видобуток піщано-гравійної  суміші у заплавах та руслах річки Тиса. 

Вирішується питання про внесення відомостей до  Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ст. 240 Кримінального кодексу України – незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення. 

Нагадаємо, видобуток піщано-гравійної суміші та інших корисних копалин у заплавах та руслах річок заборонений природоохоронним законодавством. Надмірний видобуток також призводить до непередбачуваних наслідків під час весняних повеней.

Відділ комунікації 
поліції Закарпатської області

  

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах