69140
12:16 1.032020

Із Закарпаття в Угорщину пливуть Тисою тонни сміття

Події 5170

На річці Тиса на території Угорщини сходить невелика паводкова хвиля і несе дедалі більше комунального сміття з України.

Внаслідок опадів, котрі випали на території басейну Верхньої Тиси, далі по течії, на території Угорщини сформувався невеликий паводок. Служба моніторингу водного управління на основі даних встановленої системи камер повідомила, що з української території по течії річки щохвилини надходить близько двадцяти комунальних відходів.

У відомстві також додали, що за прогнозом Державної метеорологічної служби Угорщини в подальші дні на території Верхньої Тиси очікується до 6 мм опадів, що призведе до подальшого підйому рівня води, і наступні паводкові хвилі, ймовірно, принесуть ще сміття, зокрема пляшки.

На відповідній ділянці річки у четвер оголошено надзвичайний стан ліквідації забруднення води третього ступеня, ПЕТ-пляшки та інші комунальні відходи з річки вилучають за допомогою машинного ланцюга.

За даними Національного управління водних ресурсів Угорщини, протягом вихідних розпочнеться прибирання сміття біля с.Тисасалка, зокрема й на найбруднішій ділянці річки Тиса в Угорщині – заплави у лісі мережі природоохоронних ділянок Natura 2000.

Вперше на запрошення угорських водників в акції разом із волонтерами та цивільними візьме участь більше півсотні водних спеціалістів з України.

Національне управління водних ресурсів Угорщини долучиться до акції, надавши необхідну техніку, спеціалістів та волонтерів, пише karpat.in.ua

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах