69114
20:17 28.022020

Троє патрульних постануть перед судом за побиття подружжя

Події 3219

28 лютого 2020 року до суду скеровано обвинувальний акт відносно трьох патрульних Управління патрульної поліції в Закарпатській області. Правоохоронці обвинувачуються у перевищенні влади, яке супроводжувалося насильством і застосуванням спеціальних засобів (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

Слідством встановлено, що 7 січня 2020 року поліцейські, під час патрулювання в місті Мукачево зупинили автомобіль «Citroen», в якому перебували троє громадян – водій та два пасажири. Під час спілкування з громадянами поліцейські неправомірно застосували спецзасіб «Терен-4» та фізичну силу до чоловіка з дружиною, які вийшли з автомобіля.

За висновком судово-медичної експертизи, внаслідок побиття, потерпілі отримали тілесні ушкодження.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Закарпатської області.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах