69078
10:22 28.022020

На Закарпатті викрили організовану злочинну групу, що налагодила мережу гральних закладів. ФОТО

Події 2285

Прокурором прокуратури Закарпатської області затверджено і скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 13 членів злочинної організації у створенні і налагодженні роботи злочинної організації з незаконного зайняття гральним бізнесом (ч.1 ст.255 КК України, ч.4 ст.28, ч.1 ст.203-2 КК України). Крім того, організатор обвинувачується у незаконному зберіганні вогнепальної зброї (ч.1 ст.263 КК України).

У ході слідства зібрано докази того, що фігуранти, з вересня 2018 року по 2019 рік, налагодили роботу підпільних гральних закладів на території м.Ужгорода, м.Чоп, Ужгородського району, м.Виноградів, Виноградівського та Тячівського районів.

В основному, азартні ігри проводились на комп’ютерних симуляторах. Усі заклади були замасковані під інтернет-клуб.

Загалом, упродовж 2019 року, правоохоронцями припинено роботу 17 ігротек, функціонування яких забезпечували підозрювані.

У ході 31 обшуку, вилучено 284 одиниці комп’ютерної техніки, 4 столи для гри в рулетку та 1 – для гри в покер, більше 145 тис грн готівкою, Wi-Fi роутери, модеми, касовий апарат, веб – камеру, вінчестери, флеш носії, сейф, касовий апарат та іншу документацію, яка підтверджує вказану злочинну діяльність.

За клопотанням прокурора, слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду відразу після затримання організатору обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 4 млн грн застави. Надалі, вказаний розмір застави було зменшено Закарпатським апеляційним судом до 210 200 грн, яка відразу була сплачена.

Двом іншим співорганізаторам слідчими суддями обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застав у розмірах близько 460 тис грн та 480 тис грн відповідно, які вони теж сплатили. Ще один співорганізатор оголошений в розшук, оскільки переховується від слідства.

Досудове розслідування у даному провадженні здійснювали детективи Нацполіції області Закарпаття, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області.

Процесуальне керівництво за ходом слідства забезпечили прокурори прокуратури Закарпатської області, інформує пресслужба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах