68725
16:02 20.022020

Контрабанда цигарок: закарпатська прокуратура перевіряє на достовірність посвідчення консула

Події 2954

Достовірність посвідчення почесного консула іноземної країни у м. Ужгороді та незаконне транспортування ним підакцизних товарів перевіряються в рамках кримінальних проваджень

У рамках окремих кримінальних проваджень, правоохоронці перевіряють достовірність посвідчення почесного консула однієї з балтійських країн у м. Ужгороді, яке було пред’явлене громадянином України при перетині державного кордону, а також факт незаконного транспортування ним тютюнових виробів з метою збуту.

Йдеться про події, які трапились 19 лютого 2020 року на митному посту «Тиса» Закарпатської області. Так, водій автомобіля «Toyota Land Cruiser 200», спробував перемістити через державний кордон України валізи запаковані незаконно виготовленими тютюновими виробами.

При цьому, намагаючись уникнути огляду, він пред’явив прикордонникам посвідчення почесного консула іноземної країни, достовірність якого викликала сумніви у співробітників прикордонної служби.

Досудове розслідування, за фактом використання підробленого документу (ч.4 ст.358 КК України) здійснюють слідчі Ужгородського РВП Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області. Процесуальне керівництво у даному провадженні забезпечують прокурори Ужгородської місцевої прокуратури.

Слідство у провадженні щодо незаконного транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч.1 ст. 204 КК України) здійснюють слідчі СУ ФР ГУ ДФС у Закарпатській області за процесуального керівництва прокуратури області, інформує Пресслужба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах