68431
10:42 14.022020

В Росії розбився мікроавтобус із закарпатцями, восьмеро загиблих

Події 6171

У смертельній ДТП в Росії вижив 38-річний Михайло Зеленюк з Рахівщини. Загинули вісім українців, серед них і водій мікроавтобуса. Рятувальникам довелося діставати тіла з понівеченого автомобіля. За фактом ДТП порушено кримінальну справу в ГУ МВС Псковської області. Також там уточнюють, що мікроавтобус здійснював приватне перевезення.

13 лютого у ДТП потрапив мікроавтобус із заробітчанами з Рахівщини, які їхали працювати в Росію. Серед загиблих: жителі Ясіня, Середнього Водяного, Тячівщини та інших населених пунктів Рахівщини

Єдиний, який вижив у страшній аварії під Псковом у Росії, українець виявився водієм мікроавтобуса, що розбився. Зараз він перебуває в лікарні, у реанімації. Решта сім пасажирів і ще один водій загинули. Всі вони родом із Закарпаття, пише Obozrevatel.

38-річний Михайло Зеленюк народився в сорочці. Він єдиний, кому вдалося вижити у мікроавтобусі, який розбився в жахливій аварії на трасі Санкт-Петербург – Невель. Михайло давно займається пасажирськими перевезеннями. На своїй сторінці в соцмережі він пропонує послуги з перевезення з Пітера в Україну.

“Напередодні я дзвонив Михайлу, ми з ним рідні брати, я працюю під Санкт-Петербургом на будівництві, сам теж із Рахова. Кажу: “ти заїдеш до мене?”. Він сказав, так, їду в Пітер і заїду до тебе. Вранці прокинувся і думаю, дивно, не приїхав і навіть не подзвонив. Набираю, а телефон не доступний. Потім дізнався, що трапилося. Подзвонив у реанімацію, мені сказали, що у нього травми середньої тяжкості. Ось зараз із другом поїду у Псков, нам туди чотири години ще добиратися”, – розповів рідний брат водія Василь.

Він додає, що Михайло вижив дивом, тому що перебував позаду автобуса, спав, а за кермом був напарник, теж Міша. Він загинув.

“Там неправильно пишуть, вони не в Україну їхали, а в Пітер. У салоні були всі земляки, з Рахівського району, люди їхали на заробітки. І всі загинули. Ми молимося за Мішу, йому Бог допоміг вижити, у нього двоє дітей вдома”, – говорить Василь.

У загиблого водія буса Михайла Гайналія залишилося двоє дітей.

Як повідомили у ГУ МВС Псковської області РФ, зараз Михайло перебуває в лікарні. Лікарі оцінюють його стан як середньої тяжкості.

“Коли його діставали на місці, то у нього лікарі констатували різані рани, тупу травму живота, струс головного мозку”, – повідомив речник поліції Псковської області Олексій Баранов.

Також у лікарні перебуває і водій фури, в яку врізався “Мерседес”, його звуть В’ячеслав Рябов, він із Білорусі. У нього лікарі виявили перелом щелепи.

Аварія сталася в ніч на 13 лютого приблизно о 0:36 год. біля села Руда на 475 кілометрі траси Санкт-Петербург – Невель. За попередніми даними мікроавтобус “Мерседес” не розрахував відстань і пішов на обгін. У результаті на швидкості він зіткнувся з великою вантажівкою “Вольво”. Удар був такої сили, що мікроавтобус просто зім’яло.

Загинули вісім українців, серед них і водій мікроавтобуса. Рятувальникам довелося діставати тіла з понівеченого автомобіля. За фактом ДТП порушено кримінальну справу в ГУ МВС Псковської області. Також там уточнюють, що мікроавтобус здійснював приватне перевезення.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини