67059
13:21 16.012020

На Закарпатті борються з нелегальними АЗС: конфісковано 28 тонн пального

Події 7131

Про це під час брифінгу в Закарпатській ОДА розповіли в.о. голови адміністрації Олексій Гетманенко, начальник ГУ Нацполіції в Закарпатській області Олександр Канцідайло, прокурор Закарпатської області Володимир Гаврилюк та начальник ГУ ДФС у Закарпатській області Олексій Петріченко. Посадовці підбили підсумки проведеної роботи щодо боротьби з тіньовою економікою в області, зокрема нелегальними АЗС та гральним бізнесом.

Наразі уряд проводить масштабну кампанію по ліквідації тіньових схем торгівлі пальним та гральних закладів. Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук доручив усім керівникам областей взяти під особистий контроль ліквідацію нелегального бізнесу задля подальшого зростання економіки країни.

«В нашій області створена робоча група, до складу якої входять Прокуратура, СБУ, ДФС, Національна поліція та інші структури. Кожен у межах своєї компетенції вживає конкретних заходів задля припинення нелегального бізнесу», – розповів Олексій Гетманенко та висловив свою позицію, що всі нелегальні автозаправки та гральні заклади повинні припинити свою діяльність, а учасники – бути притягненими до відповідальності.

Олексій Гетманенко також закликав усіх підприємців вести свій бізнес чесно, адже люди повинні купувати якісне пальне і тільки у ліцензованих автотрейдерів: «Що стосується ігрових закладів, то організатори азартних ігор, що отримують нелегальний дохід також відійдуть у минуле».

У період з 26 грудня 2019 по 15 січня 2020 року міжвідомчою групою з питань протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів на території області припинено діяльність 43 АЗС. Зареєстровано 2 кримінальні правопорушення щодо реалізації незаконно виготовлених нафтопродуктів. Загалом за цей період правоохоронцями було вилучено 28 тонн палива на суму 879 тис грн. Також припинено діяльність 4 АЗС, що здійснювали діяльність без необхідної дозвільної документації та вилучено 14,6 тон пального та автозаправні комплекси орієнтованою вартістю 900 тис грн.

Підрозділами поліції Закарпаття вжито ряд відповідних оперативно-розшукових заходів з метою ліквідації в краї нелегальних гральних закладів. Розуміємо, що такі «дорослі розваги» зруйнували не одне людське життя та навіть не одну родину, адже ігроман віддасть останні кошти, щоб зіграти ще хоча б раз.

Так, на території області припинено діяльність 349 закладів, у яких надавалися послуги забороненого в Україні грального бізнесу. Під час обшуків вилучено 272 одиниці грального обладнання: 214 комп’ютерів, 8 гральних апаратів, 3 столи для гри у покер та інше гральне обладнання. За даними фактами відкрито 14 кримінальних проваджень.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах