66898
13:28 13.012020

На Закарпатті погоджено підозру начальнику БУВР Тиси у розтраті бюджетних коштів

Події 3616

За погодження процесуального прокурора прокуратури Закарпатської області слідчими ГУНП в Закарпатської області повідомлено про підозру начальнику Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса (далі – БУВР р.Тиса) у купівлі за завищеними цінами за бюджетні кошти тягача для транспортування напівпричепа ваговоза.

Як наразі встановлено, начальник БУВР р. Тиса, за попередньою змовою із службовими особами одного із місцевих автомобільних підприємств, організували закупку автотранспортної техніки за значно завищеною ціною.

Так, товариством ввезено до України та розмитнено сідельний тягач для перевезення напівпричепів марки VOLVO загальна вартість якого склала близько 270 тис грн з усіма обов’язковими митними платежами. Уже за кілька днів, начальник БУВР р. Тиса, уклав із даним товариством договір про купівлю даної техніки за 1 млн 050 тис грн бюджетних коштів.

Згідно висновку експерта, ринкова вартість даної автотехніки складає близько 670 тис грн.

Дії підозрюваного кваліфіковані як розтрата та заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, у великому розмірі (ч.4 ст.191 КК України).

Наразі триває подальше досудове розслідування для з’ясування усіх обставин злочину. Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ ГУНП в Закарпатській області. Прокуратура області забезпечує процесуальне керівництво за ходом слідства, повідомляє пресслужба прокуратури Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах