64234
21:15 6.112019

На Рахівщині погрожували лісовій охорони фізичною розправою

Події 2367

 

Під час патрулювання 03.11.2019 року 8.30 год к.ч. по маршруту урочище “Лози” – “Пуркарецин” в селі Водиця були перевірені мисливці Водичанського низового колективу. Голова низового колективу Магей Василь пред’явив журнал реєстрації виходу на полювання в якому було належним чином зареєстровано і проведено інструктаж під розписку мисливців, по техніці безпеки на полюванні, і всі відповідні документи.

По наступному маршруту урочище “Лози” – “Тьовшажель”, в ур.”Пинтин” 13.00 год к.ч. було перевірено Верхньоводянський низовий колектив. Голова низового колективу Гудз Василь та мисливців; Буташ Володимир, Буташ Володимир, Буташ Михайло, Лета Володимир, Дерда Юрій, Боднарь Юрій, Боднарь Віктор, Довбня Василь, Осташ Іван.

Головним мисливствознавцем Володимиром Тафічуком було представлено голові Верхньоводянського низового колективу Василю Гудзю патрульну путівку № 28 від 03.11.2019 року, посвідчення головного мисливствознавця, єгеря та майстра лісу. Працівники державної лісової охорони запросили надати відповідні документи, які надають право на полювання (журнал реєстрації виходу на полювання, посвідчення мисливця, контрольна картка обліку добутої дичини, ліцензія, відстрільна картка та дозволу на зброю). На що голова Верхньоводянського низового колективу Василь Гудз заборонив мисливцям свого колективу надати будь які документи, які надають право проведення полювання на території держлісфонду.

В свою чергу особисто Василь Гудз почав себе неадекватно поводити погрожуючи підпалами будинків, обзиваючи нецензурними словами, також з їхньої сторони було проявлено агресивні дії які призвели до того, щоб головному мисливствознавцю Тафічук В.М. було вибито з руки Гудз Василем та Буташ Михайло Михайловичем службовий фотоапарат дерев´яною палкою та спробували пошкодити фотоапарат ногами.

Працівниками підприємства направлено лист повідомлення до Рахівського ВП Тячівського ВП ГУ НП Закарпатській області про вчинення порушення правил полювання відповідно до статті 85 пункт 1 “Кодексу України про адміністративні правопорушення”.

Станом на 01.11.2019 року Рахівське районне товариство мисливців та рибалок “Говерла” не уклали договір на оренду мисливських угідь та не проводять плати за оренду угідь, що є грубим порушенням ст..24 Закону України “Про мисливське господарство та полювання”.

 

Пресслужба ЗОУЛМГ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах