64182
20:44 5.112019

В Ужгороді засуджено киянина, який видурював гроші у пенсіонерів

Події 1973

Прокуратурою Закарпатської області доведено вину 25-річного киянина у шахрайстві, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, у великому розмірі (ч.2, ч.3 ст. 190 КК України).

Зловмисник телефонував пенсіонеркам та представляючись праавоохоронцем обіцяв «владнати справу, аби син не втрапив за грати за ДТП».

У ході судового слухання справи, прокурором доведену вину обвинуваченого по двом таким епізодам. У одному випадку, 79-річна ужгородка віддала шахраям всі заощадження, які мала вдома – 1170 дол США та 3 000 грн.

В іншій ситуації потерпілою виявилась довірлива 80-річна жінка, яка в результаті втратила значно більші суми. Так, спочатку вона віддала 5 000 дол «правоохоронцю», а через деякий час ще 5 500 доларів США, 4 000 євро, 6 000 гривень, але вже іншій особі, яка назвалась «адвокатом» сина і кошти були необхідні, начебто на відшкодування вартості автівки потерпілого в ДТП.

У обох випадках, гроші забирали “кур’єри”. Пенсіонерки ж, дізнавшись через деякий час, що їх діти в жодні пригоди не потрапляли – звертались до правоохоронців.

Загалом, шахраї виманили у жінок суму еквівалентну понад 450 тис грн.

Підозрюваний затриманий та, за клопотанням процесуального прокурора, утримується в Закарпатській УВП №9.

Особи інших зловмисників, які були задіяні у цій схемі, наразі встановлюються у рамках виділених кримінальних проваджень.

Згідно вироку Ужгородського міськрайонного суду, обвинуваченого визнано винним в інкримінованому злочині та засуджено до 4 років позбавлення волі.

Наразі очікується вступ вироку у законну силу.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах