63931
16:51 1.112019

Закарпатцям слід готуватися до потужного землетрусу

Події 1644

Сейсмічна активність, яка зачіпає Закарпаття, трапляється, як правило, раз на 100-120 років. Останні поштовхи були зафіксовані 1908 року. За словами Олександра Кендзери з Інституту геофізики НАН України, найближчим часом може статися досить сильний землетрус.

Закарпаття – сейсмічно активний регіон, в якому магнітуда катастрофи може досягати 8-ми балів. Далеко не факт, що новий землетрус виявиться слабшим. Людям вже сьогодні треба готуватися до події, оскільки передбачити його неможливо: поштовхи можуть початися в будь-який момент.

Найнебезпечнішими ділянками нашої країни вважається район Зони Вранча – Карпатських гір і захід Одеської області. Там були зафіксовані землетруси інтенсивністю 6-7 балів за 12-бальною шкалою. Епіцентри знаходилися в Сваляві, Мукачеві, Ужгороді. Також сейсмічна активність була помічена і в Передкарпатті. Поштовхи силою 6 балів були в Заліщиках та Кам’янці-Бузькій, повідомляє Сьогодні.

Центральна і східна частина України менш схильні до землетрусів. Тут поштовхи не перевищували позначку в 5 балів.

Щоб лихо не завдало істотних збитків в майбутньому, треба будувати “правильні” будинки в “правильних” місцях. У разі початку сейсмічної активності населенню потрібно відразу ж сховатися в дерев’яних будівлях, оскільки вони набагато безпечніші за цегляні. Людям, які проживають на першому або другому поверсі того чи іншого будинку, можна вийти на вулицю, тоді як іншим краще перечекати землетрус в приміщенні. Спускатися не варто: сходи в будь-який момент можуть обвалитися.

У приміщенні варто подалі відійти від вікон і зовнішніх стін, щоб не поранитися осколками. Також потрібно уникати великої техніки, яка може впасти на вас.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини