63710
17:31 28.102019

На Закарпатті продовжує масово горіти сухостій та лісова підстилка

Події 1608

Упродовж останньої доби із п’яти зафіксованих пожеж три – це загорання сухотрав’я на відкритих територіях. Окрім цього, на Воловеччині двічі горіла лісова підстилка.

Попри численні застороги й попередження громадяни й далі продовжують свідомо нищити природу спалюючи сухостій. На жаль, більшість з них і не хоче замислюватися, що пожежі сухої трави, чагарників і сміття на відкритих територіях та поблизу лісових угідь – неабияка проблема не лише для вогнеборців, а, передусім для екології довкілля та безпосередньо самих людей: токсини, які виділяються під час такого горіння дуже небезпечні для людського здоров’я, не говорячи вже про знищену природу.

Проте, загорання в екосистемах тривають.

На сьогодні в краї вже зареєстровано 1538 пожеж в екосистемах, 52 з яких – безпосередньо у лісових масивах. У переважній більшості такі пожежі стаються через необережне поводження з вогнем з боку населення.

Служба порятунку “101” в черговий раз закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Перш за все, не слід випалювати суху траву, чагарники та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також кидати недопалки та сірники на суху трав’янисту підстилку. А залишене на природі без нагляду вогнище, може призвести до масштабної лісової пожежі.

Рятувальники сподіваються, що все ж достукаються до свідомості закарпатців, які таки задумаються над проблемою пожеж в екосистемах, кількість яких невпинно зростає, повідомляє Управління ДСНС України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах