62047
10:03 19.092019

Студент із Закарпаття разом з однолітками побили молодших у львівському гуртожитку. ВІДЕО

Події 2219

Справжня дитяча дідівщина з побиттям та погрозами у гуртожитку навчального закладу. У Львівському вищому професійному училищі технологій та сервісу учні старших курсів били своїх колег по навчанню. Відео знущань випадково опинилось у руках небайдужих і лише тоді набуло розголосу.

На відео, яке потрапило до активістів, студенти третього курсу, що навчаються на кухарів-кондитерів, йдуть з’ясовувати стосунки у кімнату другокурсників. Виламують двері та починають лупцювати усіх, хто прокинувся. Це знімають на два телефони.

Інцидент відбувся ще минулого тижня. Та відео нападу потрапило до активістів, які вирішили втрутитись у ситуацію. За їх словами, самі потерпілі залякані і на контакт не йдуть, тому звернулись до дирекції училища.

«Прийшли до директорки, щоб нападники були покарані. Запропонували їй м’який метод, це виключення з навчального закладу. Бо це криміналітет, який не може знаходитись серед звичайних учнів, залякувати їх, бити, щоби вони страждали і психічно, і фізично. Вже минув тиждень, але нам назустріч вона не пішла», – розповідає активіст організації С14 Марк «Майор».

У гуртожитку журналісти натрапили на одного з хлопців, які знімали побиття. Каже: третьокурсники випили і вирішили помститись за якусь образу.

«Я лежав, до мене прийшли, щоб я йшов бити другий курс, я сказав, що я їх бити не буду. Вони почали мене бити, сказали, якщо я їх не буду бити, то мені буде «хана». Я відмовився, отримав і вони сказали, що, якщо я зніму відео, то вони мене не будуть чіпати. Я зняв відео і вони мене не чіпали», – розповів один із свідків булінгу.

У дирекції училища запевнили, що на скандал реагують. Троє нападників – із Рівненщини, Бродів та Закарпаття – уже не вперше порушують дисципліну. Та з гуртожитка обіцяють виселити усіх: і тих, хто бив, і тих, кого лупцювали.

«Сильних ушкоджень немає. Батьки не хотіли знімати побої, хоч ми пропонували. Один хлопчик мав синець під оком, інший – подряпане лице. На сьогоднішній день вони усі виселені з гуртожитку і будемо приймати рішення педагогічної ради стосовно їх подальшого перебування в училищі», – повідомила в.о. директорки училища Оксана Чайковська.

У Львівській обласній адміністрації обіцяють провести службове розслідування, зокрема і щодо роботи педагогів.

Вже після розголосу про знущання третьокурсників Львівського училища технологій над молодшими учнями поліція почала свою перевірку цього інциденту. Про початок перевірки прес-служба Нацполіції повідомила у середу, 18 вересня.

Поліцейські наразі не озвучують деталей інциденту.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах