62032
20:30 18.092019

Прокуратура: затримано 9 закарпатців, які налагодили схему незаконного збуту наркотичних і психтотропних речовин. Відео

Події 4524

Процесуальними прокурорами прокуратури Закарпатської області спільно із співробітниками УСБУ в Закарпатській області та ГУНП в Закарпатській області викрито та затримано 9 закарпатців, які незаконно зберігали і збували наркотичні та психотропні речовини на території Тячівського, Ужгородського та Мукачівського районів.

Наразі встановлено, що затримані налагодили схему збуту наркотичних і психотропних речовин. В основному, сфера їх дії поширювалась на три райони Закарпаття.

Вчора, за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області, проведено більше 40 санкціонованих обшуків. У ході їх проведення виявлено та вилучено наркотичні засоби та прекурсори, загальна вартість яких на чорному ринку становить понад 500 тисяч гривень.

Крім того, у помешканнях фігурантів також виявлено та вилучено зброю (автомат Калашникова, пістолет «Парабеллум», нарізну зброю «Форт – 202», пістолет «Сталкер»), набої до них та значні суми готівки у національній та іноземній валютах.

Девятьох закарпатців затримано у порядку ст. 208 КПК України. До обрання їм судом міри запобіжного заходу, вони утримуватимуться в ізоляторі тимчасового тримання.

Прокуратура клопотатиме про взяття їх під варту.

Правова кваліфікація у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

Триває подальше досудове розслідування.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах