60874
17:45 21.082019

Рятувальники Закарпаття застерігають громадян щодо недбалості у поводженні з вогнем

Події 1506

Рятувальники продовжують проводити пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів Закарпаття. Так, 20 серпня співробітники  Рахівського районного відділу ДСНС Закарпаття разом з поліцією навідалися в смт Ясіня з позаплановою просвітницькою акцією. Саме в цьому населеному пункті за останні два тижні виникло три пожеж. Горіло як в житловому секторі, так і в закладі торгівлі й об’єкті деревообробробної галузі. На одній із них, на  жаль, загинула людина.

Спілкуючись з людьми, надзвичайники зверталися до людей з проханням дбати про власну безпеку: обережно користуватись відкритим вогнем у побуті, ні в якому разі не палити сміття в безпосередній близькості від житлових і господарчих будівель та дерев’яних парканів, відмовитись від паління у ліжку та не залишати непогашених недопалків і сірників, суворо дотримуватись правил експлуатації приладів і систем опалення та бути обережними у поводженні з електрострумом. Також акценти ставилися на недопущенні пожеж через дитячі пустощі.

З огляду на те, що зараз в області через спеку спостерігається висока пожежна небезпека, то особливо наголошувалося на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, де порушення елементарних правил пожежної безпеки може стати причиною масштабного лиха. Також йшлося й про заборону спалювання сухої рослинності, що також може закінчитися нищівними пожежами в екосистемах.

Представники екстреної служби навідались і до місцевих закладів торгівлі, де присутнім роз’яснили яких правил необхідно дотримуватись аби уникнути вогняного лиха.

У ході відповідної роз’яснювальної роботи населенню вручалися пам’ятки безпеки.

У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах