60790
17:45 19.082019

Ліквідація пригод по-польськи, або як рятувальників Закарпаття іноземні колеги навчають

Події 1769

Від сьогодні в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області стартували тижневі навчання. Їх для рятувальників проведуть польські колеги у  рамках реалізації проекту «Підвищення здатності оперативних підрозділів ДСНС в Закарпатській області», який реалізується Фундацією іHELP Institute та фінансується програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Начальник закарпатських рятувальників Роман Гудак привітав польських колег на українській землі та подякував  за підтримку й змістовний захід Фонду іHELP Institute в особі її віце-президента  Адама Вишневського. Він виказав сподівання на те, що проведення такого масштабного та довготривалого навчання додасть закарпатським рятувальникам досвіду в ліквідації надзвичайних ситуацій та допоможе в подальшому  долати їх у найкоротші терміни та з найменшими втратами.

Місцем проведення першого заняття став Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення. Тут, для фахівців аварійно-рятувальних відділень, групи радіаційного та хімічного захисту, а також гірських пошуковців було проведено лекції на тему: «Надання першої долікарської допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортної пригоди». Польські рятувальники розповіли про практику, яка запроваджується в їх країні та детально зупинились на питаннях небезпек, що можуть чатувати на самого рятувальника під час ліквідації аварій: розлив легкозаймистих речовин, електричний струм, небезпечні тварини тощо. Також увага акцентувалася на тому, як потрібно діяти, аби не тільки врятувати життя постраждалим у ДТП, а й убезпечити себе від несподіванок.

Завтра навчання продовжаться на території 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

 

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах