60403
20:38 9.082019

Упродовж першого півріччя 2019 року прокурорами Закарпаття прийнято участь у розгляді понад 1500 кримінальних проваджень

Події 1409

При здійсненні судочинства за новим Кримінальним процесуальним кодексом України, прокурорами Закарпатської області прийнято участь у судовому розгляді усіх інстанцій у 1531 кримінальному провадженні.

З ухваленням вироків у судовому розгляді судами І інстанції підтримано обвинувачення у 626 кримінальних провадженнях, з них 47 –  щодо неповнолітніх.

Так, прокурором Виноградівського відділу Берегівської місцевої прокуратури доведено у суді вину 46-річного мешканця смт. Королево,  Виноградівського району в умисному вбивстві односельця  (ч.1 ст.115 КК України).

За результатами судового розгляду Хустським районним судом обвинуваченого визнано винним в умисному вбивстві, а також підтримано позицію прокурора щодо міри покарання та засуджено зловмисника до 8 років позбавлення волі.

За принципової позиції прокурорів Берегівської місцевої прокуратури Виноградівським районним судом до покарання у виді одинадцяти років позбавлення волі засуджено  23-річного мешканця Виноградівщини за умисне вбивство свого знайомого  (ч. 1 ст. 115 КК України).

У тому числі забезпечено участь у розгляді 20 проваджень з ухваленням вироків на підставі угоди, з угодами про визнання винуватості ухвалено 17 вироків.

Рівень апеляційної практики становить 79,7%. У Тячівській та Ужгородській місцевих прокуратурах відсоток апеляційної практики становить 100%.

Так, послідовними доводами регіональної прокуратури ухвалою Закарпатського апеляційного суду скасовано вирок Ужгородського міськрайонного суду, яким особу визнано винною в умисному вбивстві (ч.1 ст.115 КК України) та засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років 3 місяці.  За апеляційною скаргою прокурора Ужгородської місцевої прокуратури винесено новий вирок, яким засудженому за умисне вбивство призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах