59882
14:07 29.072019

Чи буде знайдено та покарано «чорних лісорубів» на Мукачівщині?

Події 4059

19 липня, реагуючи на інформацію небайдужих мешканців нашого краю, працівники ГО «Екосфера» виїхали на місце та зафіксували й задокументували факт крадіжки вікових дубів у лісі ДП «Ужгородське військове лісництво» поблизу с. Шенборн в Мукачівському районі.

Про те, що рубка дубів є нелегальною, свідчать: сам факт вирубки найкращих та найстаріших дерев на ділянці, відсутність зарубок з клеймами на кореневих лапах пнів, що обов’язково повинно бути у разі санітарних вибіркових рубок, непрофесійність валки дерев – в результаті падіння кожного дуба було повалено з корінням по кілька сусідніх дубів та грабів молодшого віку.

Всього зрубано 6 дерев. Рубали як під замовлення: 3 дерева минулоріч, ще 3 дерева цього року. Довкола цієї ділянки вже кілька років поспіль лісгоспом ведуться вибіркові санітарні рубки, отже, на наш погляд, не помітити крадіжку було неможливо. До речі, ДП «Ужгородське військове лісництво» є тримачем сертифікату FM FSC, що повинно виключати наявність нелегальних рубок на території лісгоспу. Для з’ясування обставин нелегальної порубки дубів ГО «Екосфера» офіційно звернулась до Головного управління Національної поліції у Закарпатській області, до Державної екологічної інспекції у Закарпатській області та до органу сертифікації SGS Qualifor, який видав лісгоспу сертифікат FM FSC. На сьогодні відреагували Державна екологічна інспекція та орган сертифікації GSG Qualifor. Однак головною у цій справі є Національна поліція. Чекаємо на реакцію.

Звертаємось до мешканців краю: якщо легальність рубки лісу викликає у вас сумніви, або ж рубка здійснена, на ваш погляд, з руйнівними наслідками для довкілля, просимо зробити необхідні фото з геолокацією й надіслати нам на адресу ekosphera@hotmail.com

Прес-служба ГО «Екосфера»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах