59575
20:45 23.072019

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох киян, які незаконно постачали в Україну спеціальні технічні засоби для отримання інформації

Події 2063

Прокуратурою  Закарпатської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканців Київщини, яких затримали у січні 2019 року за підозрою у незаконному постачанні до України спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Чоловіків затримали в одному з розважальних закладів на території Ужгородського району вже при збуті незаконно ввезених до України аудіо та відеозаписуючих пристроїв. Загальна сума контрабандного товару складає 21 тис дол США, що в перерахунку за курсом НБУ становить понад 630 тис грн.

За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області досудове розслідування завершено слідчим відділом управління СБ України в Закарпатській області.

Дії підозрюваних кваліфіковані як незаконне придбання та збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.359 КК України ) та їх контрабанда  (ч.2 ст.201 КК України).

Обвинувальний акт скерований прокуратурою для розгляду до Ужгородського міськрайонного суду.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах