59538
11:09 23.072019

Поліція Закарпаття розслідує 12 кримінальних проваджень, пов’язаних із виборами до Верховної Ради України

Події 1909

Упродовж виборів до Верховної Ради України в поліцію Закарпаття надійшло 274 заяви та повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. За наслідками їх розгляду розпочато 12 кримінальних проваджень й складено 36 адмінпротоколів.

Станом на сьогодні, 23 липня, в ГУНП в Закарпатській області надійшло 274 заяв і повідомлень про скоєні злочини та правопорушення, пов’язані з виборами до Верховної Ради України.

Такі повідомлення надходили в поліцію від представників громадськості та політичних сил, виявлялися під час моніторингу ЗМІ та мережі «Інтернет», а також під час патрулювання населених пунктів області.

Як повідомив т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковник поліції Андрій Рубель, за даними фактами розпочато 12 кримінальних проваджень. З них 5 – за фактами ймовірного підкупу виборців (ст.160 Кримінального кодексу України): по місту Ужгород, місту Виноградів і Виноградівському району, місту Чоп, місту Мукачево. 4 провадження розпочато за фактами неправомірного використання виборчих бюлетенів: 2 – по місту Мукачево, одне – місто Рахів, одне – Іршавський район. Одне кримінальне провадження відкрито за фактом викрадення агітаційного банера у Великому Березному (ст.185 Кримінального кодексу України). За фактом неправдивого повідомлення про замінування виборчої дільниці в с.Середнє на Ужгородщині розпочато кримінальне провадження за ст.259 Кримінального кодексу України. За фактом погрози журналістові, який виявив порушення на виборчій дільниці в Мукачеві, розпочато кримінальне провадження за ст.345-1 Кримінального кодексу України.

Окрім того, складено 36 адміністративних протоколів на порушників виборчого законодавства, які направлено до суду для прийняття відповідного рішення. Найчастіше виявлені порушення стосувалися невідповідності агітаційних матеріалів вимогам закону та незаконної агітації.

Поліція Закарпаття, як і загалом у державі, працюватиме в посиленому варіанті несення служби до 28 липня, повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини