59395
18:58 20.072019

У «День тиші» в поліцію Закарпаття надійшло 21 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства

Події 2944

Сьогодні, у переддень виборів, у так званий день тиші заборонена будь-яка агітація, пов’язана з виборчим процесом. Однак у поліцію надходить інформація про можливі порушення, яка ретельно перевіряється.

Так, станом на 18-ту годину, в журнал Єдиного обліку внесено 21 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. Складено один адмінпротокол.

В основному така інформація стосується наявності в населених пунктах агітаційної продукції – біг-бордів, агітаційних плакатів, що заборонено в «день тиші».

Так, на одній з вулиць Берегова правоохоронці виявили на вітрині крамниці агітаційний плакат одного з кандидатів. На власника приміщення, де був вивішений плакат, складено адміністративний протокол за ст.212-10 КУпАП (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації).

У поліцію Ужгорода надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що в одній з крамниць міста відбувається підкуп виборців. Дану інформацію перевірили правоохоронці, вона не підтвердилася.

Також у поліцію надходить інформація про неправдиві телефонні повідомлення, що стосуються кандидатів у депутати. Дана інформація перевіряється.

Поліція краю закликає громадян повідомляти на спецлінію 102 інформацію про можливі порушення виборчого законодавства. Нагадаємо, що за такі правопорушення передбачено як кримінальну, так і адміністративну відповідальність, повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах