58607
15:25 6.072019

На Закарпатті зобов’язали підприємця зупинити експлуатацію баштових кранів

Події 1354

Восьмий апеляційний адміністративний суд міста Львова не скасував рішення Закарпатського окружного адміністративного суду щодо зобов’язання одного з підприємців краю зупинити експлуатацію одинадцяти баштових кранів, визнавши таким чином застосування заходів реагування в сфері державного нагляду (контролю) з боку посадовців Управління Держпраці правомірними.

Нагадаємо, що торік у серпні Управління Держпраці звернулося у Закарпатський окружний адміністративний суд з позовом, де містилося прохання застосувати заходи реагування в сфері державного нагляду (контролю) до фізичної особи-підприємця шляхом зобов’язання його зупинити експлуатацію одинадцяти баштових кранів.

Підставою для скерування позовної заяви стало виявлення порушень вимог законодавства з охорони праці та промислової безпеки під час монтажу та експлуатації баштових кранів. Ці порушення зафіксував галузевий інспектор Управління Держпраці у Закарпатській області Ігор Кос у ході проведення планової перевірки. Зокрема, підприємець не подбав про проведення технічних та експертних обстежень кранів, їх позачергових повних технічних оглядів після демонтажу та встановлення на новому місці; не мав розробленого проекту виконання робіт на монтаж баштових кранів та паспортів на них; також на момент перевірки граничний термін експлуатації більшості кранів закінчився. Усі ці недоліки створювали загрозу життю та здоров’ю працівників.

Закарпатський окружний адміністративний суд задовільнив повністю позовну заяву Управління Держпраці. Але підприємець не погодився з рішенням суду першої інстанції і звернувся у Восьмий апеляційний адміністративний суд міста Львова. Але суд другої інстанції повважав що аргументи скаржника не можуть бути самодостатньою підставою для відмови в застосуванні заходів реагування у сфері державного контролю в зазначеній частині. Тож експлуатація одинадцяти баштових кранів вкотре заборонена.

 

Управління Держпраці  Закарпаття

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини