58516
19:39 4.072019

Закарпатські рятувальники спільно з працівниками автозаправної станції тренувалися приборкувати умовну пожежу на АЗС

Події 1697

Закарпатські рятувальники провели протипожежні навчання, присвячені відпрацюванню навичок із ліквідації загорань на об’єктах зберігання та реалізації нафтопродуктів. Захід відбувся 03-04 липня в м. Берегово, у рамках дводенного загальноукраїнського тренінгу-семінару з охорони праці, навколишнього середовища, техногенної та пожежної безпеки керівників та фахівців публічного акціонерного товариства «Концерн Галнафтогаз» та його структурних підрозділів.

Навчання складалися  з двох частин – теоретичної та практичної. Під час першого етапу для присутніх прочитали лекції на різну тематику. Серед доповідачів були представники Управління ДСНС України у Закарпатській області, навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності та цивільного захисту, а також Управління Держпраці у Закарпатській області. Учасників семінару ознайомили з новими законодавчими та нормативно-правовими актами у сфері охорони праці, навколишнього середовища, промислової, техногенної та пожежної безпеки; вивчили алгоритм дії посадових осіб при розслідуванні обставин і причин нещасних випадків тощо.

Для проведення практичної частини тренінгу обрали автозаправну станцію «ОККО», що в с. Астей Берегівського району. Тут було проведено практичне тренування щодо відпрацювання плану локалізації та ліквідації аварійної ситуації по гасінню умовної пожежі, яка виникла внаслідок загорання автомобіля на території автозаправної станції.

Для ліквідації  умовного загорання на АЗС та його наслідків  було направлено два відділення вогнеборців 12-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Берегово та рятувальне відділення аварійно-рятувального загону спеціального призначення з м. Ужгород, бригаду екстреної медичної допомоги та поліцію.  Після того, як працівники автозаправної станції з вогнегасниками почали приборкувати полум’я, за справу взялися професійні пожежники. Вони оперативно ліквідували загорання й тим самим врятували від знищення цілу АЗС. Працівники ж поліції забезпечували безпеку руху на даній ділянці автошляху, у свою чергу медики опікувалися водієм, що постраждав внаслідок даної умовної надзвичайної події.

Як зазначили організатори семінару, подібні навчання  проводяться з метою відпрацювання до автоматизму алгоритму дій  служб життєзабезпечення  та  працівників об’єктів підвищеної небезпеки. На випадок виникнення реальної пожежі на такому об’єкті  важливо в перші ж хвилини локалізувати осередок загорання й не допустити його поширення на значні площі та різні агрегати.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини