58135
09:40 27.062019

Закарпатські митники затримали нашого співвітчизника з майже центнером «лівого» товару

Події 1409

Громадянин України ввозив товари рейсовим автобусом «IRISBUS» через митний пост «Ужгород». Українець повертався із Словаччини де перебував у службових справах, проходив митний контроль «червоним коридором».

Українець заповнив митну декларацію, в якій вказав свої паспортні дані, відомості про транспортний засіб. При усному опитуванні він підтвердив відомості, вказані у митній декларації та заперечив наявність будь-яких інших товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено.

В ході митного контролю транспортного засобу та особистих речей громадянина працівники митниці виявили не вказані в митній декларації та не заявлені при усному опитуванні товари іноземного виробництва, зокрема жіночих суконь, штанів та сорочок, всього 303 шт. вагою 89,700 кг.

Таким чином, громадянин України не заявив за встановленою формою точних відомостей про переміщувані ним через митний кордон України товари, які є обмеженими до переміщення та підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню. Зокрема, порушені вартісні (500 Євро) та вагові (50 кг) норми, при яких товари, які ввозяться, крім підакцизних, не підлягають письмовому декларуванню та не є об’єктами оподаткування митними платежами.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, одяг вилучено до рішення суду, повідомили у ГУ ДФС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах