57748
09:15 20.062019

На Закарпатті з початку року зафіксовано крадіжок газу на понад 5 млн грн

Події 1643

За 5 місяців поточного року спеціалістами АТ “Закарпатгаз” виявлено 270 випадків несанкціонованого відбору природного газу на Закарпатті.

Переважна більшість з них, а саме 239 випадків, здійснено побутовими споживачами. Таким чином, порушники спричинили збитки у розмірі понад 5 млн грн.

“Найчастіші порушення, які ми виявляємо, це — несанкціоновані врізки у газопровід, втручання в роботу лічильника, самостійне відновлення газоспоживання чи підключення газових приладів”, — пояснив технічний директор АТ “Закарпатгаз” Олександр Голуб.

За словами технічного директора, після виявлення протиправних дій з боку споживачів спеціалісти підприємства складають акт про порушення і передають матеріали на розгляд відповідної комісії.

Якщо комісія визначає суму завданих товариству збитків, а споживач відмовляється її сплачувати — справу передають до суду.

“Загалом за 2018 рік та початок 2019 року до суду було доведено 73 справи на загальну суму майже 4 млн грн”, — додав технічний директор АТ “Закарпатгаз” Олександр Голуб.

Наразі в АТ “Закарпатгаз” наголошують, що крадіжки газу — це не тільки великий ризик сплатити штраф, але й реальна фізична небезпека для самого споживача та його родини.

Втручання в роботу газових мереж або приладів може призвести до ситуацій, що загрожують здоров’ю та життю людей.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах