56897
23:12 3.062019

На Закарпатті довели вину брата і його неповнолітньої сестри в умисному вбивстві їх рідної матері

Події 1531

3 червня 2019 Хустським районним судом підтримано позицію ювенального прокурора та визнано винними двох мешканців м. Хуст – брата та його неповнолітню сестру в умисному вбивстві їх рідної матері та кожного засуджено до 14 років позбавлення волі.

На момент скоєння злочину, брату саме виповнилось 18 років, молодшій сестрі – 15. Злочин вони скоїли у лютому 2017 року в м. Хуст.

Вбивство обвинувачені детально спланували. Так, в ході судового розгляду прокурором доведено, що дочекавшись, поки засне мати, вони, ножем та дерев’яною качалкою, нанесли їй серію ударів. Отримані рани стали причиною смерті жінки.

В подальшому, обвинувачені загорнули тіло вбитої жінки в покривало та винесли до річки на околиці м. Хуст, що майже за 3 км від їх будинку.

Мотивом для вбивства стала крадіжка, скоєна сестрою у 2016 році. Мати хотіла звернутись до правоохоронців аби повідомити про цей злочин.

Заслухавши доводи сторін обвинувачення і захисту суд визнав обвинувачених винними в умисному вбивстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (п.12 ч.2 ст.115 КК України).

Крім того, прокурором доведено вину неповнолітньої обвинуваченої у вчиненні крадіжки, яка стала мотивом вбивства (ч.1 ст.185 КК України).

Відтак, обвинувачених засуджено до 14 років позбавлення волі кожного.

Також, судом частково задоволено позов потерпілого – чоловіка загиблої жінки, в частині стягнення з кожного обвинуваченого по 400 тис грн.  моральної шкоди завданої злочином.

Обвинувачені, за клопотанням прокурора утримуються під вартою, без можливості внесення застави.

 

Довідково:

на разі вирок суду ще не набрав законної сили, оскільки триває строк наданий на його апеляційне оскарження.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах