56800
19:32 31.052019

Закарпатські та чеські рятувальники об’єднують зусилля задля безпеки відпочиваючих у Карпатах

Події 2115

В рамках реалізації спільного партнерського проекту між Управлінням ДСНС України у Закарпатській області та Пардубицьким краєм Чеської Республіки, а також для надання консультаційної допомоги гірським рятувальникам, впродовж 27-30 травня на Закарпатті з робочим візитом перебував представник кризового управління канцелярії гетьмана Пардубицького краю Чеської Республіки Олдріх Масін. Впродовж зазначеного періоду іноземний гість провів черговий майстер-клас для закарпатських гірських  рятувальників з користування GPS-пристроями, котрі були подаровані чеською стороною, а також здійснював оновлення їх програмного забезпечення.

Також представник чеської сторони відвідав Рахівський район та спільно із рятувальниками гірської пошуково-рятувальної частини проводив роботу по встановленню точок порятунку людей у горах.  Дані своєрідні інформаційні вказівники допоможуть туристам швидко, а головне точно визначити своє місце перебування, щоб передати їх гірським рятувальникам у разі потрапляння у небезпеку.

Загалом до кінця червня поточного року рятувальниками буде встановлено перші 150 таких табличок на всіх туристичних маршрутах Закарпатської області. У подальшому всі точки порятунку будуть оприлюднені на інтерактивній карті, яка буде в загальному доступі.

Під час завершення свого робочого візиту Олдріх Масін передав для потреб гірських рятувальників 100 бафів, котрі захищатимуть  їх обличчя під час проведення пошуково-рятувальних робіт в зимовий період.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах