56209
14:42 22.052019

Суд виправдав депутатку Берегівської міськради

Події 1747

У вівторок, 21 травня, у Апеляційному суді Закарпатської області відбулося засідання щодо справи Кароліни Дорчі, голови найбільшої фракції “КМКС – Партія угорців України” у Берегівській міській раді, головного редактора видання “Каrpatalja”.

18 лютого на КПП «Лужанка» депутатка потрапила у скандал через порушення українського митного законодавства. Кароліну Дорчі оштрафували через виявлений при перетині кордону угорський паспорт. Таке рішення прийняв Берегівський районний суд.

У зв’язку з цим, новина з персональними даними Кароліни Дорчі та фотографією її закордонного паспорту практично одночасно з’явилася як на відомому українському інтернет-порталі, так і у чорному списку «Миротворця». На думку адвоката депутатки, вона не здійснила правопорушення, але прикордонники так, aдже вони незаконно передали її особисті дані ЗМІ.

За словами адвоката Кароліни Дорчі вона пішки перетнула та повернулася до України через КПП “Астей-Берегшурань” (“Лужанка”) з українським паспортом. Однак при перевірці документів система видала індекс “О”, що означає проведення додаткового огляду особи та її особистих речей. У приміщенні прикордонної служби Кароліна Дорчі добровільно пред’явила прикордонникам також свій угорський паспорт. Через дві години очікування, поки складався протокол, вона таки в’їхала в Україну з українським паспортом.

Адвокат довів, що його підзахисну було покарано безпідставно, оскільки вона не скоїла незаконного перетину кордону і не перетинала державний кордон з недійсними проїзними документами. Таким чином, жодного порушення закону не відбулося. Адже сам факт наявності двох дійсних паспортів, виданих офіційною владою, не є злочином згідно з чинним законодавством України. А наявність подвійного громадянства, у даному випадку угорського, не може вважатися злочином.

Закарпатський обласний апеляційний суд визнав незаконним рішення Берегівського районного суду проти Дорчі Кароліни і постановив, що оскільки депутата не звинувачують у незаконному перетині кордону, таким чином вона має бути звільнена від сплати адміністративного штрафу у розмірі 3400 грн та судові витрати – 384 грн 20 коп.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини