55346
20:01 7.052019

Суд визнав правомірною передачу будівлі по площі Народній, 5 у м. Ужгороді в оперативне управління Закарпатському окружному адміністративному суду

Події 1713

Такого висновку дійшла колегія  Окружного адміністративного суду міста Києва, яка 24 квітня 2019 року  відмовила повністю у задоволенні позову Закарпатської обласної ради професійних спілок до Кабінету Міністрів України, треті особи без самостійних вимог – Фонд державного майна України, Державна судова адміністрація України, про визнання протиправним та скасування розпорядження КМУ від 29 березня 2017 року № 221-р. (рішення № 826/10720/18).

Саме цим розпорядженням Кабінет Міністрів України передав до сфери управління Державної судової адміністрації України частину приміщення по площі Народній, 5 у м. Ужгороді, яке і дотепер Закарпатська обласна рада професійних спілок займає та має за свою власність без будь-яких на те законних підстав.

Колегія суддів, розглянувши справу, дійшла висновку, що згадана адміністративна будівля ніколи не перебувала  та не передавалась у власність Закарпатській обласній раді професійних спілок, що підтверджується відсутністю у Закарпатських профспілок  будь-яких правовстановлюючих документів на неї.

Також суд вважає, що розпорядження КМУ від 29.03.2017р. про передачу названого майна до сфери управління ДСА України прийняте в межах повноважень та у спосіб, наданий чинним законодавством.

Нагадаємо, що наказом ДСА України від 12.06.2017р. частина  приміщення по площі Народній, 5 у м. Ужгороді передана на праві оперативного управління Закарпатському окружному адміністративному суду.

Однак, у зв’язку з повним ігноруванням Закарпатськими профспілками рішень судів і подальшим незаконним зайняттям зазначеного приміщення Закарпатський окружний адміністративний суд і надалі  вимушений витрачати значні бюджетні кошти на оренду приміщення у комерційної структури , а також позбавлений можливості надавати судові послуги відвідувачам суду на належному рівні.

 

Закарпатський окружний адміністративний суд

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах