54512
20:10 22.042019

За недбале ставлення до землі закарпатців штрафуватимуть

Події 2762

З метою вжиття заходів по боротьбі з бур’янами, упродовж 2019 року державні інспектори у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель у Закарпатській області, здійснюватимуть перевірку щодо дотримання вимог земельного законодавства при використанні земельних ділянок сільськогосподарського призначення, у тому числі земельних часток (паїв). Інспектуватимуть, як землевласників так і землекористувачів.

Якщо земля сільськогосподарського призначення заростає бур’янами і не обробляється – недбалих господарів штрафуватимуть. При малоземеллі на Закарпатті ці законні важелі впливу особливо виправдані. Адже основне призначення земель сільськогосподарського призначення, наданих у постійне користування, оренду чи власність – вирощування сільськогосподарської продукції.

У результаті виявлених порушень щодо невжиття заходів по боротьбі з бур’янами та не використанні земельних ділянок для потреб сільського господарства, порушників буде притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 52 КУпАП з накладенням штрафу:

на громадян від 340 до 1360 гривень;

на посадових осіб та суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1700 гривень.

У разі не усунення порушень, виявлених державними інспекторами, Головним управлінням Держгеокадастру у Закарпатській області буде вжито заходи щодо припинення права власності чи права користування земельними ділянками відповідно до статей 144, 143 Земельного кодексу України.

Одночасно просимо райдержадміністрації, міськвиконкоми, органи місцевого самоврядування, виконавчі органи об’єднаних територіальних громад забезпечити вжиття заходів щодо локалізації та ліквідації існуючих вогнищ карантинних організмів.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах