52480
16:07 12.032019

Прикордонники Чопського загону звітували про результати служби. ФОТО

Події 3630

Про результати службово-оперативної діяльності за 2018 рік відзвітували сьогодні посадові особи Чопського прикордонного загону. Захід провели під керівництвом директора Департаменту внутрішньої і власної безпеки Адміністрації Держприкордонслужби генерал-майора І.Крижанівського та за участі керівників усіх підрозділів охорони кордону.

Так, за підсумками минулого року, прикордонниками Чопського загону забезпечено пропускні операції щодо 5,8 мільйонів осіб та майже 2 мільйонів транспортних засобів. Водночас, на підставі аналізу ризиків або через відсутність необхідних документів через кордон не пропущено 1648 осіб. За спробу незаконного перетину держрубежу затримано 343 особи, з яких 174 незаконні мігранти. Переважна більшість нелегалів – це вихідці з Індії, В’єтнаму, інших країн Південно-Східної Азії та Африки.

До адміністративної відповідальності притягнуто 3015 осіб, на яких накладено штрафів на загальну суму понад 6 мільйонів гривень. Більшість з правопорушників притягнули до відповідальності за порушення правил перебування на території України (2184 особи), незаконне перетинання або спробу перетинання державного кордону (604 особи) та порушення прикордонного режиму або режиму в пункті пропуску (209 осіб).

Окрім того, протягом минулого року виявлено контрабандних товарів та речовин у 151 випадку на загальну суму 18361105 грн, а також 23 одиниці зброї, 369 набоїв та 18 викрадених транспортних засобів.

Поряд з виконанням завдань з охорони державного кордону, у 2018 році вдалося досягнути чималих успіхів у забезпечення соціальних гарантій для військовослужбовців та працівників загону. Оновлено та забезпечено необхідним майном службові та житлові приміщення підрозділів охорони кордону. Повністю реконструйовано та приведено до сучасних побутових умов відділення «Кам’яниця» відділу прикордонної служби «Ужгород». Усі підрозділи забезпечено новітніми взірцями автомобільної та спеціальної техніки.

До речі, уже цього боку планується завершити будівництво двох житлових будинків на 80 квартир для персоналу Чопського прикордонного загону. Військовослужбовцям забезпечено підвищення грошового забезпечення, а також виплат за піднайом житла. Також від минулого року прикордонникам почали виплачувати кошти за понаднормову службу.

Втім, керівництво прикордонного загону не зупиняється на досягнутому та цього року докладатиме максимальних зусиль як для підвищення надійності охорони державних рубежів, так і для створення максимально комфортних умов для перетину кордону, інформує прес-служба Чопського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Рахівщині сталася смертельна ДТП
08:45
Великий Четвер: відбувся чин омивання ніг військовим і День священства
08:30
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Всі новини