52387
08:51 11.032019

Суд обрав запобіжний захід закарпатцям, які здійснювали наркозлочини на території України

Події 1514

Суд визначився з мірою запобіжного заходу відносно закарпатців, які протягом тривалого часу реалізовували наркотичні препарати на території України. Слідство у справі триває.

Ужгородський міськрайонний суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою шістьом жителям Закарпатської області, які протягом тривалого часу здійснювали наркозлочини на території України у складі злочинного угрупування.

Зокрема, слідчий суддя, заслухавши клопотання прокуратури, ухвалив зважене рішення обрати шістьом підозрюваним міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб, з можливістю внесення застави. Загальна сума застави для усіх підозрюваних становить понад 4,5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, 8 березня, працівники управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Закарпатській області, бійцями КОРДу та роти поліції особливого призначення, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури провели спецоперацію з затримання членів організованого злочинного угрупування. Вони налагодили з-за кордону канал поставок психотропної речовини «метамфетамін», та займалися її розповсюдженням на території України.

У ході слідчо-оперативних заходів проведено понад 20 обшуків у фігурантів кримінального провадження. Працівники поліції вилучили у них наркотичні речовини, зброю, автомобілі та гроші у великих розмірах.

Серед членів угрупування були чітко розподілені їх основні ролі, зокрема, одні правопорушники займалися поставками метамфетаміну в Україну, інші – розповсюдженням наркотиків на території держави, і кожен виконував безпосередньо свою «роботу».

Додамо, що місячний прибуток наркозлочинців оцінюється в майже мільйон гривень.

За фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України, тобто незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. За цей злочин передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна, інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини