50502
15:23 4.022019

Закарпатська поліція закликає дотримуватися вимог законодавства під час виборчого процесу

Події 1933

На сьогодні у Закарпатській області зареєстровано півсотні звернень щодо порушень у сфері виборчого законодавства.

Поліція Закарпаття спільно з громадською мережею «ОПОРА» відслідковують ситуацію щодо дотримання виборчого законодавства в області. Так, станом на 4 лютого до правоохоронців надійшло 51 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства.

Найчастіше ці звернення стосуються відсутності в агітаційних матеріалах відомостей про тираж та осіб, відповідальних за їх випуск. Згідно з виборчим законодавством, друковані матеріали повинні містити, зокрема, інформацію про замовника продукції та відомості про установу, що здійснила друк.

У десяти випадках поліцейські склали адміністративні протоколи за статтею 212-13 КУпАП, тобто виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Ці матеріали уже скеровано до суду. За всіма іншими повідомленнями, зафіксованими та перевіреними правоохоронцями, триває подальша перевірка.

Поліція Закарпаття наголошує на необхідності дотримання вимог законодавства під час виборчого процесу.

Правоохоронці дотримуються аполітичних принципів та реагуватимуть на всі повідомлення щодо даної категорії правопорушень, інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах