47029
15:29 18.112018

За рішенням Ужгородського суду у 2018-му році від порушників митних правил було конфісковано близько 70 автомобілів

Події 1259

З них, щонайменше 25 транспортних засобів вилучено у автомобілістів, які ввезли іномарки на територію України за підробленими дорученнями на право користування автомобілем.

Решту «залізних коней» конфісковано від громадян, які використовували ТЗ як «знаряддя» для перевезення незадекларованих товарів. У таких випадках за рішенням суду вилучено не тільки автомобілі зі спеціально пристосованими тайниками для приховання товарів, а й безпосередньо «конфіскат»: бурштин, тютюнові вироби, цигарки тощо.

Більш того, за переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю передбачено накладення штрафних санкцій. Розмір штрафу у кожному випадку варіюється залежно від вартості вилученого предмета.

Так, до прикладу, у липні цього року, на громадянина Литовської Республіки судом накладено штраф у розмірі п’яти мільйонів гривень з конфіскацією тютюнових виробів на вказану суму, а також стягнуто в дохід держави вантажний автомобіль «Volvo», вартістю понад 400 тисяч гривень.

Зрештою, впродовж 2018 року, за постановами Ужгородського суду  стягненню підлягають автомобілі різного класу і року випуску – це і елітний «Toyota Land Cruiser», за ціною понад один мільйон гривень, і вживаний «Opel Vectra», 1999 року випуску, придбаний за шість тисяч чеських крон. При цьому сума присуджених до сплати штрафів станом на листопад цього року вже становить 31 мільйон гривень.

 

 

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини