45213
12:56 12.102018

У Чернігівській області триває гасіння пожежі та лунають вибухи

Події 4331

Станом на сьому годину ранку п’ятниці, 12 жовтня, на військовому 6-му арсеналі Міноборони біля Дружби та Августівки Ічнянського району на Чернігівщині триває гасіння пожежі, інтенсивність вибухів боєприпасів значно зменшилась. Загиблих та травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

1539058612-7860

Про це повідомляє Державна служба з питань надзвичайних ситуацій.

У районі надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю близько тисяча осіб та 216 одиниць техніки.

Чимало евакуйованих жителів навколишніх сіл починають повертатися додому – попри те, що в оперативному штабі не радять так робити. Оселі застають напівзруйнованими, деякі будинки вигоріли вщент. Доки комісія рахує збитки, постраждалі взялися самотужки латати дірки.

Зараз довкола арсеналу працюють сапери – повністю розмінувати 16-кілометрову зону обіцяють до Нового року. Головною версією вибухів на складах вважають диверсію.

Нагадаємо, 9 жовтня о 03:40 до ДСНС надійшла інформація про те, що на території військового 6-го арсеналу Міноборони поблизу Дружби та Августівки Ічнянського району на Чернігівщині виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Із 16-кілометрової зони можливого ураження (Ічня та 30 прилеглих сіл) евакуювали понад 12,5 тисячі осіб.

Найімовірніша причина вибухів на військових складах – диверсія. Так вважають у Генштабі та СБУ. Аргументують, що майже одночасно вибухи пролунали в чотирьох різних місцях арсеналу.

За кілька днів до вибухів у населених пунктах поблизу складів виникли перебої з мобільним зв’язком. А на українсько-російському кордоні помітили спецавтомобілі, які, ймовірно, перевозили російські безпілотники. Про це заявляють прикордонники.

Розслідування вибухів артскладів на Чернігівщині не буде коротким. За законом, слідство не можуть завершити, поки триває розмінування. А рятувальники обіцяють очистити 16-кілометрову зону ураження до середини грудня.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Рахівщині сталася смертельна ДТП
08:45
Великий Четвер: відбувся чин омивання ніг військовим і День священства
08:30
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Всі новини