44924
19:47 9.102018

Податкова міліція Закарпаття пропонує боротися з фальсифікатом разом

Події 2052

Сьогодні в Головному управлінні ДФС у Закарпатській області відбулась прес-конференція податкової міліції, зокрема щодо результатів діяльності її оперативного та слідчого управлінь.

photo.50378

Присутні на заході Віктор Карпій, в. о. заступника начальника управління – начальника відділу організації викриття економічних злочинів оперативного управління ГУ ДФС у Закарпатській області підполковник податкової міліції та Наталія Кушнір, заступник начальника управління – начальник першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Закарпатській області підполковник податкової міліції поінформували журналістів про здобутки управлінь з початку року.

Так, серед іншого протягом дев’яти місяців 2018 року оперативним управлінням ГУ ДФС у Закарпатській області припинено 21 факт незаконного виробництва та обігу підакцизних товарів. Із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей підакцизної групи вартістю понад 30,8 млн грн. Зокрема, серед вилучених товарів: 956 391 пачка тютюнових виробів вартістю понад 27,6 млн грн; 226 декалітрів спирту на 350 тис. грн; 273,3 декалітрів лікеро-горілчаних виробів на 670 тис. грн, 3,7 тонн паливно-мастильних матеріалів на 91 тис. грн, 12 транспортних засобів вартістю 2,1 млн грн, а також 73,5 шт. марок акцизного податку.

У свою чергу Наталія Кушнір розповіла про результати діяльності слідчого управління фінансових розслідувань, де наразі працює 13 співробітників, відтак досудове розслідування здійснює 8 слідчих.

Таким чином у провадженні цих працівників з початку року перебувало 105  кримінальних проваджень, більшість з яких за ст.212 КК України – «Умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) та за ст.204 КК України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

Уже цьогоріч слідчим управлінням закінчено досудове розслідування та прокуратурою Закарпатської області скеровано до суду обвинувальні акти у 17 кримінальних провадженнях та клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності  у 1 кримінальному провадженні. Зокрема, у одному з «гучних» випадків велося досудове розслідування обставин налагодження організованою групою у складі трьох осіб незаконного виробництва та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв в Ужгороді. За наслідками досудового розслідування обвинувальний акт скеровано до суду, де цих осіб визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення та кваліфіковано дії за ч.3 ст.28 та ч.1 ст.204 КК України, тобто незаконне виготовлення та зберігання з метою збуту алкогольних напоїв та їх збут, вчинене організованою групою.

Варто зазначити, що завдяки слідчим управління ФР ГУ ДФС Закарпаття за 9 місяців 2018 року відшкодована сума збитків, завданих кримінальними правопорушеннями, становить 807 тис. грн. Крім того, з метою забезпечення відшкодування шкоди у процесі досудового розслідування накладено арешту на майно на суму 10 млн грн.

Податкова міліція звертається до закарпатців з проханням сприяти виявленню порушників у сфері реалізації фальсифікованих та недоброякісних підакцизних товарів. Це може зробити будь-хто з громадян: у випадку виявлення підозрілої або підробленої підакцизної продукції, інформуйте співробітників оперативного управління ДФС області за тел.: 61-29-84. Працівники ДФС переконані, що така співпраця дасть ще більший результат.

ДФС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах