42988
21:41 4.092018

На Закарпатті судитимуть державного реєстратора, яка незаконно «позбавила» трьох громадян приватних земельних ділянок

Події 2412

За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області, слідчим управлінням ГУНП в Закарпатській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, стосовно державного реєстратора одного з відділів Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області, яка використала службове становище та з допомогою електронного цифрового підпису, несанкціоновано внесла зміни до автоматизованої системи Державного земельного кадастру.

729_486_5a0c0590cbe0dТак, в ході досудового розслідування встановлено, що підозрювана, займаючи посаду виконувача обов’язків начальника відділу, всупереч інтересам служби використала службове становище та безпідставно внесла зміни до автоматизованої системи – Державний  земельний кадастр,  видаливши відомості про земельні ділянки, які офіційно й у встановлений законом порядок були виділені трьом громадянам у приватну власність. Вартість кожної із ділянок складає більше 600 тис грн.

Крім цього, посадовець, умисно, незважаючи на неодноразові звернення уповноважених органів, не виправляла інформацію (технічну помилку) стосовно земельної ділянки площею майже 1,4 га, яка не була зареєстрована в державному реєстрі земель, чим забезпечила існування в Державному земельному кадастрі права приватної власності на земельну ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд. Ринкова вартість цієї земельної ділянки складає майже 27 млн 200 грн.

 Дії підозрюваної кваліфіковані за ч.3 ст. 362 КК України (несанкціонована зміна інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинене особою, яка має право доступу до неї, вчинене повторно, якщо воно заподіяло значну шкоду) та ч.2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам окремих громадян та охоронюваним законом інтересам держави).

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини