42844
12:37 31.082018

На Закарпатті триває перевірка громадського транспорту: перші результати

Події 2556

Місяць тому на Закарпатті стартувала програма перевірки громадського транспорту під назвою «Перевізник». Про деталі проведеної роботи та виявлені правопорушення розповіли Юрій Марценишин, начальник Управління патрульної поліції в Закарпатській області та Олександр Ковальчук, тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділу безпеки дорожнього руху УПП в Закарпатській області.

IMG_4052

Юрій Марценишин зауважив, що дана програма спрямована на профілактику аварійності та зниження її наслідків на пасажирському транспорті, а також контролю дотримання перевізниками вимог ПДР та правил перевезення пасажирів: «Кожен з нас майже щодня користується громадським транспортом як міжміського, так і приміського значення. Близько місяця тому у ній державі відбувся ряд резонансних дорожньо-транспортних пригод за участю пасажирського транспорту, які сколихнули кожного і змусили задуматися над безпекою громадських перевезень. У зв’язку з цим, керівництвом Національної поліції України було прийнято рішення провести комплекс цільових заходів під умовною назвою «Перевізник».

Разом з тим, Юрій Марценишин зауважив, що програма не є тимчасовою, її запровадили на постійній основі, адже безпека пасажирів є пріоритетом. Якщо трапляються дорожньо-транспортні пригоди за участю пасажирського транспортного засобу, то відповідальність є подвійною, адже такі ДТП тягнуть за собою тяжкі наслідки, велику кількість травмованих та загиблих.

IMG_4059

Олександр Ковальчук зауважив, що на даний момент, працюють дві мобільні групи відділу безпеки дорожнього руху спільно з Укртрансбезпекою. Вони щоденно виїжджають задля виявлення порушень водіями автобусів, що здійснюють регулярні пасажирські перевезення. Так, до 30 серпня інспектори оглянули 1601 транспортний засіб, призначений для перевезення пасажирів, виявили 409 порушень законодавства та склали адміністративні протоколи. У 42 випадках виявили керування транспортного засобу без необхідних документів та 32 випадки перевезення пасажирів понад встановлену кількість. Найбільше правопорушень, 57 випадків, стосувалося переобладнаних транспортних засобів. Крім того, складено адміністративні матеріали на механіків, які допустили порушення та випустили на лінію несправний транспортний засіб.

Багато автобусів, що займаються пасажирськими перевезеннями навіть видимо не відповідають технічним нормам комфортного перевезення пасажирів – транспортні засоби часто ржаві та виробництва 80-х років.

Разом з тим, проводиться робота по виявленню нелегальних перевізників, які не мають ліцензії та відповідних документів. На них накладаються штрафи у розмірі від 17 до 34 тис грн.

Варто зауважити, що в даних випадках штрафи не виписуються. Працівник патрульної поліції дає вимогу на усунення тих чи інших моментів за допомогою бланку, він і передбачає термін виконання.

Патрульні звернулися до громадськості з розумінням та терпінням відноситися до перевірок, адже при відсутності контролю, хтось може взагалі не доїхати до місця призначення: «Наше завдання – зберегти життя кожного громадянина».

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах